Film prezentuje przepis na smaczną terrinę wykonaną z polędwiczek wieprzowych. Z poradnika dowiemy się w jaki sposób połączyć wszystkie składniki, żeby stworzyć to wyjątkowe danie.
Terrina to potrawa wywodząca się z kuchni francuskiej. Jest to pasztet pieczony w specjalnej kamionkowej foremce umieszczonej w kąpieli wodnej. Taka metoda przygotowania sprawia, że terrinama wyjątkowy smak i rozpływa się w ustach. Potrawa możne być przygotowana z ryb, drobiu a także wieprzowiny. Ten przepis wykorzystuje polędwiczki wieprzowe z dodatkiem boczku oraz innych składników, które urozmaicą smak gotowego dania. Polędwiczka wieprzowa to wyjątkowo smaczne i delikatne mięso, dlatego nadaje się do przygotowania pysznego jedzenia również na wyjątkowe okazje. Nie ma wątpliwości, że domowe wędliny są znacznie lepsze od tych kupionych w sklepie. Jeśli sami przygotowujemy wędliny zawsze mamy gwarancję, że są one świeże i zrobione jedynie ze składników wysokiej jakości oraz nie zawierają polepszaczy oraz konserwantów. Domowe wędliny takie jak popularny schab po warszawsku można podawać jako danie główne, a także wykorzystywać jako doskonały dodatek do kanapek. Terrina to potrawa, która z pewnością przypadnie do gustu wszystkim zwolennikom kuchni francuskiej oraz wyszukanych smaków. Jednocześnie przygotowanie takiej pieczeni nie jest trudne, a wszystkie niezbędne informacje dostępne są w poradniku. Terrina może być również pieczona na wiele innych sposobów z dodatkiem różnorodnych składników, więc ten przepis warto potraktować jako inspirację do własnych eksperymentów kulinarnych.
Przepis tekstowy: http://www.magazynkuchenny.com/terrina-z-poledwiczek-wieprzowych/