Siemanko!
Dzisiaj mam dla Was naprawdę niesamowitą rzecz. Kojarzycie te opakowania, z których da się "wyssać" powietrze przez co warzywa, czy też owoce zachowują świeżość na dłużej? Z pewnością tak. Wszystko fajnie, pojemniki są naprawdę przydatne, ale też do tanich nie należą. Potrzebujemy nie dość, że odpowiedniego opakowania, to jeszcze czegoś do odsysania.
Wiadomo, pakowanie próżniowe jest dużo zdrowsze i przede wszystkim lepsze dla naszego organizmu. Dlatego dzisiaj postanowiłem pokazać Wam ideę zrób to sam, a mianowicie zaprezentuję gadżety DIY, które mogą się Wam przydać nie tylko w kuchni, ale także w życiu codziennym.
Próżniowe pakowanie żywności w domu pozwala utrzymać jej smak i świeżość nawet 3-5 razy dłużej niż w przypadku tradycyjnych metod. Dzieje się tak, ponieważ produkty spożywcze nie mają wówczas styczności z powietrzem. Pakowanie próżniowe uniemożliwia dotarcie do żywności bakterii, a także pomaga zachować właściwy wygląd i formę produktów do spożycia.
Dlatego pakowarka próżniowa, którą dzisiaj zrobimy będzie dla Was idealną opcją dla wielu, naprawdę wielu rzeczy.
Główne zastosowanie to oczywiście kuchnia ale może ktoś wpadnie na inne zastosowanie takiego domowego urządzenia. Z pewnością znajdzie się wiele ciekawych rzeczy, w których można to wykorzystać.
Jeśli macie jakieś ciekawe pomysły to musicie zebrać się i pokazać w komentarzu co i jak. Oczywiście pytania, też tam umieszczajcie. Postaram się odpowiedzieć na wszystkie, tak jak tylko umiem najlepiej.
Mam nadzieję, że spodoba się Wam cała seria moich poradników, dlatego jeśli macie chęć, to subskrybujcie ten kanał :).