Przepis na suchary to bardzo prosty przepis. Ich wykonanie można nieco zmieniać ale raczej w grę wchodzą tylko inne przyprawy a nie główna podstawa z jakiej robimy suchary. Przepis generalnie wykorzystać można jako jedzenie na survival a nie jako coś wyjątkowo dobrego, czym będziemy się zajadać. Suchary to suchary, więc ich smak nie będzie wyjątkowy. Poza tym, są twarde i tylko troszkę przypominają sucharki domowe, które być może niektórzy z was miał okazję spróbować.
Jedzenie na survival generalnie ma być proste i przede wszystkim lekkie jeśli planujemy przykładowo weekendowy wypad. Czy taka propozycja będzie wam pasować to trudno powiedzieć, ponieważ przepis na suchary nie jest dla wszystkich. Nie każdy je polubi po prostu. Przy ich wykonywaniu warto zrobić je na kilka sposobów, czyli użyć kilku przypraw aby wiedzieć, które wyjdą najlepiej. No i uważajcie na czas jaki suchary są w piekarniku. Jeżeli poleżą za dlugo do się przypalą i będą zbyt twarde aby można je było skonsumować bez łamania zębów :)