Ozory wieprzowe jak i wołowe wielu ludziom źle się kojarzą. W sumie nie wiadomo dlaczego. Być może spowodowane to jest tym, że są to języki zwierząt? Jeżeli jesteś uprzedzony co do ozorków to Twoja strata. To mięso jest wyjątkowo delikatne i smaczne.
Ozory w galarecie to wspaniałe danie, która udowadnia, że odpowiednio przygotowane ozory mogą spokojnie konkurować z takimi delikatesami jak polędwiczki wołowe lub wieprzowe. Przepis na ozory praktycznie zawsze obejmuje jeszcze sos chrzanowy gdyż ozorki świetnie komponują się z takim dodatkiem. No a smak ozorów w galarecie jak i smak ozorów w sosie chrzanowym to coś co każdy amator mięsa powinien spróbować.
Zapomnij, że to są języki zwierząt i pomyśl sobie o jednym z najlepszych mięs jakie jadłeś. Spróbuj w jakiejś dobrej restauracja potem zrób je sam. Albo od razu kup świeże ozorki, sprawdź ten przepis i go wykonaj. Na pewno będziesz zdziwiony delikatnym mięsem i wspaniałym smakiem. Polecam i zachęcam do ozorów wieprzowych i do ozorów wołowych