W tym filmie poznacie podstawowe zagadnienia związane z przygotowywaniem zapasów, czyli żywności w taki sposób aby zapasy żywności mogły bezpiecznie na nas czekać. Dowiecie się co zrobić aby zapasy żywności były zdrowe i były dobre do spożycia nawet po 20 latach. Z początku może się wam to wydawać nie do osiągnięcia w warunkach domowych ale jednak każdy preppers wie, że są sposoby na przygotowywanie zapasów o długim terminie ważności. Jeżeli coś ma być zrobione dobrze i abyś miał pewność co do jakości przygotowywanych zapasów to musisz wszystko zrobić samodzielnie. Wiedza, którą tutaj poznacie to przekazywane z pokolenia na pokolenie sposoby, które sa sprawdzone. Zapasy żywności to jedna z podstaw dla każdego preppersa i tego typu przetworzenie jedzenia to naturalna konserwacja. Nie znajdziecie tutaj żadnej chemii, bo przecież kiedyś jej nie było. Bazowano tylko i wyłącznie na soli i ... pokrzywach.
Niech prawdziwy i pierwszy polski preppers powie wam jak stworzyć sobie takie zapasy żywności.