Jak zbudować elektryczny rozpalacz do grilla lub kominka

Poradnik dodany przez: krilan1995
7808 0

Aby przygotować coś dobrego na kolację, wcale nie potrzebujemy żadnych wymyślnych przepisów. Wystarczą jedynie wycięte w trójkąty kawałki ciasta francuskiego, odrobina sera, kilka plasterków kiełbasek oraz listek bazylii. Zwijamy całość i wkładamy do piekarnika na dziesięć minut. Tak powstaje smaczna mini pizza, którą możemy przyrządzić w domu tuż przed kolacją. Domownicy będą zachwyceni.

Choć rogaliki kojarzą się raczej z czymś słodkim, czego powinno się unikać późnym wieczorem, z pewnością te przypadną do gustu największym grymaśnikom. Można dowolnie dobierać nadzienie, które można wzbogacić o inne składniki, zastąpić kiełbaski plasterkiem szynki bądź pomidorka koktajlowego.

Pizza i zapiekanki od dawna cieszą się sympatią wśród fanów kuchni włoskiej, teraz jednak coraz częściej goszczą na stołach w polskich domach. Są aromatyczne, posiadają bardzo bogatą paletę smaków: od słodkich, posypanych ananasem po bardzo ostre bądź zawierające owoce morza. Teraz przyszła pora, aby zasiliły szeregi kategorii zwanej dania z piekarnika.

Jeżeli uważamy, że ciasto na pizzę wymaga zbyt wiele pracy, możemy skorzystać z gotowego rozwiązania, jakim jest ciasto francuskie. Można je kupić w każdym sklepie spożywczym, a następnie pociąć w pożądany kształt. Dzięki temu nie musimy się obawiać, że gdzieś popełnimy błąd albo pomylimy proporcje.

Z pewnością wielu z nas zastanawiało się, jak przygotować coś dobrego na kolację, tak aby nie było zbyt koszerne, ale też pozwoliło nam się najeść przed snem, aby mieć energię z samego rana.Mini pizza jest lekka, ale smaczne i treściwa, dlatego można spokojnie przyrządzić ją zamiast kanapek czy jajecznicy.

Do poradnika Jak zbudować elektryczny rozpalacz do grilla lub kominka przypisano następujące tagi:

technika ognisko grill gadżety dla faceta fajne rzeczy kominki

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zbudować elektryczny rozpalacz do grilla lub kominka skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...