Pewnie niewiele osób wie o istnieniu naszej własnej odmiany borówki która powstała całkiem niedawno dzięki działaniom pewnego specjalisty od genetyki. Borówka słowiańska, bo o niej mowa, oprócz wybornego smaku, lepszego od swojej amerykańskiej odpowiedniczki posiada szereg właściwości leczniczych, co także było celem jej stworzenia. Jej plantacje w Polsce są pozbawione jakiejkolwiek chemii i sztucznych nawozów, dlatego też jedzenie jej to samo zdrowie, oczywiście w odpowiednich porcjach, bo jak dobrze wiemy "co za dużo, to niezdrowo". W przypadku spożycia zbyt dużej ilości borówki słowiańskiej może nam ona po prostu zaszkodzić, a wszystkie zdrowotne elementy nie pomogą. Po pewnych dokonanych modyfikacjach genetycznych jest nam w stanie nie tylko zagwarantować lepszy smak, ale też nawet pomóc w leczeniu niektórych dolegliwości, z którymi walczy wciąż wiele osób. Do właściwości borówek zaliczamy głównie pomoc w problemach ze wzrokiem. Jednak na tym nie kończy się jej lecznicze działanie. Pomaga także w problemach z jelitami przeczyszczając je. Mężczyźni również mogą skorzystać z jej dobroci, bowiem borówka słowiańska przyczynia się do leczenia problemów z prostatą. Jedzenie borówki poprawia także wygląd zewnętrzny, tj. wpływa na dobry stan cery i ją rozświetla. Jak się okazuje, warto zainteresować się tym póki co niszowym owocem, bo niesie ze sobą samo zdrowie i może nas zaskoczyć, rozwiązując część naszych kłopotów zdrowotnych. To także dobry pomysł by zwrócić się w stronę medycyny naturalnej i skorzystać z jej dobroci. Stanowić on może również podstawę plantacji dla prepersów.