Jak wykonać blat z żywicy w deszczowym klimacie

Poradnik dodany przez: WrednaRzepa
7074 0

Technika i majsterkowanie dla każdego, czyli jak zrobić blat kuchenny wykonany z żywicy epoksydowej z wzorami w deszczowym klimacie. Żywica epoksydowa to wyjątkowo twarda żywica służąca do wylewania m. in. podłóg we wnętrzach utrzymanych w loftowym, nieco postindustrialnym klimacie. Jest świetną alternatywą dla podłóg z tradycyjnych materiałów, jak klepki drewniane, deski czy panele. Dzięki swojej wyjątkowej wytrzymałości na zarysowania i uszkodzenia mechaniczne, żywica epoksydowa może służyć przez długie lata, ciesząc swoją urodą oczy mieszkańców. Łatwo utrzymać ją w czystości, a dodatkowym atutem żywicy epoksydowej jest fakt, że nie przyciąga ona zbyt wiele kurzu – jest więc rozwiązaniem korzystnym dla osób cierpiących na alergie spowodowane przez roztocza pasożytujące w kurzu. Jej zaletą jest też dość łatwy proces nanoszenia warstw żywicy, dzięki czemu przy odrobinie wprawy można pracować z nią samodzielnie
Żywica epoksydowa może być także wykorzystana do stworzenia wytrzymałego i oryginalnego blatu kuchennego, co krok po kroku zostało zaprezentowane w powyższym filmie. Wymieszanie dwóch odcieni żywicy epoksydowej i naniesienie na ich warstwy nałożone na blat kuchenny dodatkowych smug o jaśniejszym odcieniu dało efekt jedynej w swoim rodzaju mozaiki w nieco deszczowym klimacie. Wyjątkowa gładkość żywicy epoksydowej po wyschnięciu wszystkich warstw i jej wytrzymałość na uszkodzenia mechaniczne powoduje, że przygotowany w ten sposób blat kuchenny może posłużyć nam przez długie lata przy różnego rodzaju pracach kuchennych.

Jeżeli chcesz uzyskać dostęp do filmów szkoleniowych o żywicach i zostać moim patronem to wejdź na Patronite.pl/Rzeczy

Do poradnika Jak wykonać blat z żywicy w deszczowym klimacie przypisano następujące tagi:

technika majsterkowanie żywica blat kuchenny żywica epoksydowa twarda żywica

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak wykonać blat z żywicy w deszczowym klimacie skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...