Siemanko! Witamy dzisiaj w naszej najnowszej poradzie.
W dzisiejszym odcinku rozwiązujemy bardzo popularny problem:
Jak wyczyścić patelnię?
Osad o jakim piszę, powstaje w czasie gotowania, smażenia, pieczenia. Tłuszcze, para z potraw i inne przeróżne substancje, które mają kontakt z naczyniem nawarstwiają się i po jakimś czasie robi się tego całkiem sporo. Używanie kuchni gazowej przyśpiesza powstawanie osadu. Sprawcą jest sam gaz lub gaz w połączeniu z tłuszczami i oparami. Najlepiej byłoby szorować na błysk po każdym użyciu, ale nie każdy ma na to czas. Przedstawiamy sposób jak sprawnie wyczyścić, mocno zabrudzone garnki.
Kwestia octu: podobno soda + ocet daje bardzo dobre efekty.
Kwasek cytrynowy moim zdaniem dobrze sprawdzi się przy lekkich osadach.
Z naturalnych sposobów jest jeszcze opcja z szorowaniem piaskiem, jednak uznajmy, że to ostateczność:)
Zapraszamy serdecznie wszystkich do oglądania dzisiejszego poradnika, w którym pokazujemy sposoby na przypaloną patelnię, a także na czyszczenie garnków. Jeżeli chcielibyście zobaczyć więcej moich filmów, w których oprócz czyszczenia patelni pokazuję inne porady kuchenne i nie tylko to zapraszam serdecznie do odwiedzania mojego kanału. Pamiętajcie również o subskrybowaniu naszego poradnika. Jest to jedyna możliwość jeśli chcielibyście być na bieżąco informowani o naszych najnowszych odcinkach. Zostawiajcie łapki w górę i komentarze, a także udostępniajcie mój film gdzie tylko jest to możliwe. Dzięki i pozdrawiamy.
Muzyka:
"Protofunk" by Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0