Nie wiem czy jest coś prostszego od podpłomyków. Jeżeli potrzebujesz tylko mąki, wody i soli to chyba nic prostszego nie ma do wykonania. Przepis na podpłomyki jest bardzo prosty ale ... uwaga bo można to proste danie przypalić i jak będzie za twarde to będzie do niczego. A podpłomyki to takie jedzenie na survival ale nie tylko. podpłomyki można zrobić też w domu, na patelni. Nie mogą być za grube bo w środku się nie zrobią a na zewnątrz będą przypalone. cienkie placki najlepiej wychodzą. Smak? Cóż można się spodziewać tylko po mące, wodzie i soli? Nie jest to nic wyrafinowanego ale na pewno można tym się najeść. W domu oczywiście łatwo możecie ulepszyć podpłomyki, dodać do tego kilka przypraw a po ściągnięciu z patelni masełko i macie coś lepszego niż chlebek.
A najlepsze podpłomyki wychodzą na suchej patelni. Tylko pamiętajcie aby kontrolować placki aby się nie przypaliły i aby nie wyszły za twarde.
Wpadnijcie na bloga: http://rzeplesny.blogspot.com/
Kanał YT: http://www.youtube.com/user/rzepleny