Jak przerobić regał na wyspę kuchenną

Poradnik dodany przez: CastoramaPolska
8189 0

Facebook: http://files.castorama.pl/castorama-fb

Nie od dziś wiadomo, że Sprytne Babki mają pomysły niezwykle genialne, pomagające zmieniać nie tylko swoje otoczenie na lepsze, ale również i ciekawie urządzić swoje własne mieszkanie, przy niewielkim nakładzie finansowym i odrobinie własnej ciężkiej pracy. Tym razem Sprytne Babki pokażą, jak zamienić stary, niepotrzebny, zajmujący tylko miejsce regał w niezwykle praktyczną wyspę kuchenną. Tu jednak, szczególnie jeśli mamy do czynienia z regałem bardzo starym, konieczne będzie olejowanie drewna - po potrzebne do tego celu materiały warto udać się do dużego budowlanego marketu mającego bardzo bogatką ofertę produktową, jak np. Castorama. Takie metamorfozy to szansa na drugie życie dla wszystkich tych rzeczy znajdujących się w każdym domu, które wydają się być już niepotrzebne. Dlatego zamiast wyrzucać, warto wykorzystać je ponownie - do tego właśnie genialną inspiracją są Sprytne Babki. Technika wykonania takiego elementu jak kuchenna wyspa wcale nie jest zbyt skomplikowana(wystarczy trochę cierpliwości, sprytu, ciekawy pomysł i oczywiście narzędzia, które przy pracy będą absolutnie niezbędne), dlatego też ze stworzeniem samodzielnie takiej metamorfozy bez wątpienia każdy będzie w stanie poradzić sobie doskonale. Choć wykonanie pewnych czynności wymaga włożenia w to pewnego wysiłku fizycznego, to jednak efekty są na tyle satysfakcjonujące, że każdy wysiłek włożony w pracę, nawet ten największy zostaje w odpowiedni i bardzo satysfakcjonujący sposób wynagrodzony. Samodzielnie stworzona wyspa kuchenna będzie miała nie tylko bardzo praktyczne zastosowanie, ale również stanie się doskonałą ozdoba naszego domu.

Do poradnika Jak przerobić regał na wyspę kuchenną przypisano następujące tagi:

technika wyspa kuchenna castorama olejowanie drewna sprytne babki metamorfozy

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przerobić regał na wyspę kuchenną skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...