Chipsy pozostawione w otwartej paczce szybko wysychają i nie są już tak dobre jak te ledwo otworzone. Zobacz, jak temu zapobiec stosując bardzo prostą poradę domową. W tym pomyśle wykorzystacie korki od wina i pamiętajcie, że sposób wykorzystać można nie tylko do zamykania otworzonych wcześniej chipsów ale także do innych produktów pakowanych w podobny sposób.
Wykorzystanie korków po winie w taki sposób to szybka i tania porada dla każdego, kto lubi sobie trochę dobroci zostawić na później a nie od razu "wtramżolić" całą paczkę. Niech chipsy dłużej będą świeże i chrupiące.
Subskrybujcie kanał Castorama Polska: https://www.youtube.com/user/CastoramaPolska/ gdzie sa umieszczane nie tylko tego typu szybkie porady domowe i lifehacki ale także inne, bardziej zaawansowane projekty dla każdego, kto lubi w domu zrobić coś samodzielnie.
A po dodatkowe ciekawe patenty wpadnijcie na Facebooka: https://www.facebook.com/CastoramaPolska/ - mnóstwo inspiracji w jednym miejscu, gdzie codziennie pojawia się coś nowego