W sumie to nie wiem masz poradniki na spryciarze wiec sprawdz który Ci bardziej odpowiada. Ja jak zrobiłem 600 G gramową świece dymną nie pamiętam proporcji robiłem karmelek i włożyłem taki gruby drewiany kołek i go nie mogłem potem wyjąć wiec go zostawiłem owinałem taśmą wszystko odpaliłem to zamiast sie dymic to wywalilo na 10 metrow w powietrze troche mieszanki jak wulkan i zamieniło sie w rakiete która zaczeła latać po okolicy. Nie fajnie wyszło :D Tu masz film wiecej sie dzialo poza kadrem
http://www.youtube.com/watch?v=NceOk4H56VU
Dodane linki:
jesli chcesz zrobic swiece dymna to musisz dac wiecej cukru niz saletry bo nawet w proporcji 1:1moze tak jak u kolegi wyzej dojsc do wybuchu. sody to tak kolo 5% wrzuc. w wielu poradnikach masz tez " wspomagacz " dymienia w postaci dodatku wosku i nie robisz w tedy karmelka tylko mase o konsystencji papki. masz link do poradnika moze nie jest zrobiony genialnie ale efektu nigdzie indziej lepszego nie widzialem
Dodane linki: