Pytanie

Avatar użytkownika

Słyszałam że zasmażkę można zrobić na wiele sposobó. Napiszcie jak zrobić zasmażkę, jakie proporcje stosujecie, jak długo smażycie i z czego?

Brak opisu

Odpowiedzi (2)

Odpowiedział(a) bomberman dodano 2012-10-18 09:58
Avatar użytkownika

Proponuję Ci zrobienie takiej jak w poradniku z linka

Dodane linki:

Odpowiedział(a) TAMIR dodano 2012-10-18 18:49
Avatar użytkownika

pierwszy raz widziałem robienie zasmażki z użyciem wody chyba że chodziło o wstępne "zaciągniecie". ogolnie zasmażke robi sie tak jak pokazano na filmiku od poprzednika w proporcji 1:1 tłuszczu i mąki.   są 3 stopnie zasmażek na filmie byla 1 stopnia. zależy to po prostu od tego jak długo zasmażamy mąke im dłużej tym jest ciemniejsza i ma większą "moc" zagęszczania.  i najważniejsze: gorącą zasmażkę dodajemy do zimnej zupy lub zimna zasmażkę do gorącej zupy czy co tam chcesz zaciągnać