70 dag pomidorów,
1 szklanka soku pomidorowego,
15 dag śmietany,50 dag mięsa wołowego,
1 porcja włoszczyzny,
2 dag masła,
sól, pieprz i cukier do smaku
Mięso umyć, zalać 2 l zimnej wody, osolić i gotować na małym ogniu ok.1 godz. W połowie gotowania dodać oczyszczoną i umytą włoszczyznę. Pokrojone pomidory z masłem i kilkoma łyżkami wody dusić na małym ogniu, pod przykryciem, ok.30 min, następnie przetrzeć przez sito i dodać do przecedzonego wywaru.
Chwilę gotować, a po zdjęciu z ognia wlać sok, przyprawić solą, cukrem, pieprzem, śmietaną.
-1 kostka schabowa
-2 marchewki
-1 pietruszka
-1 łodyżka poru
-kawałeczek selera
-1.5l wody
-0.7l soku pomidorowego własnej roboty
- 1 śmietana 18%
-sól
-szczypta soli i pieprzu
Gotujemy kostke schabu,dodajemy sok pomi.Zagotowujemy.Teraz dodajemy przyprawy oraz smietane-rozmieszaj...i czekaj....;]
Smacznego!;]