SKLADNIKI:
ETAPY PRZYGOTOWANIA: 1. Kaszankę wyjąć z flaka, pokroić na kawałki, przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem bądź ręką.
2. Cebulę obrać i poszatkować, przełożyć do kaszanki. Posolić, popieprzyć i wszystko razem dobrze wymieszać.
3. Folię aluminiową porwać na dość spore kawałki. Z kaszanki formować kulki i zawijać w naoliwioną folię. Grillować ok 15 minut
SKLADNIKI:
ETAPY PRZYGOTOWANIA: 1. Kaszankę wyjąć z flaka, pokroić na kawałki, przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem bądź ręką.
2. Cebulę obrać i poszatkować, przełożyć do kaszanki. Posolić, popieprzyć i wszystko razem dobrze wymieszać.
3. Folię aluminiową porwać na dość spore kawałki. Z kaszanki formować kulki i zawijać w naoliwioną folię. Grillować ok 15 minut
składniki:
4 kaszanki
1 duża cebula
1 jabłko
folia aluminiowa
Każdą kaszankę kładziemy na osobnym fragmencie folii aluminiowej. Kroimy wzdłuż jednego z brzegów (dosyć głęboko), powstałą w ten sposób dziurę uzupełniamy pokrojonymi wcześniej jabłkami. Dodajemy także odrobinę cebuli z każdej ze stron. Zawijamy i gotowe...
Pieczemy 20 minut.
Dzięki nacięciu wzdłuż kaszanki pozbywamy się jej flaka.
Smacznego!