Pytanie

Avatar użytkownika

Jak zrobić najlepszą kaszankę z grilla?

Brak opisu

Najlepsza odpowiedź

Odpowiedział(a) oncerise dodano 2010-08-01 19:23
Avatar użytkownika

SKLADNIKI:

    Składniki
  • 1 pęto wiejskiej kaszanki
  • 2 duże cebule
  • sól, pieprz

 

    ETAPY PRZYGOTOWANIA: 1. Kaszankę wyjąć z flaka, pokroić na kawałki, przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem bądź ręką.
    2. Cebulę obrać i poszatkować, przełożyć do kaszanki. Posolić, popieprzyć i wszystko razem dobrze wymieszać.
    3. Folię aluminiową porwać na dość spore kawałki. Z kaszanki formować kulki i zawijać w naoliwioną folię. Grillować ok 15 minut

     

    Odpowiedzi (2)

    Odpowiedział(a) oncerise dodano 2010-08-01 19:23
    Avatar użytkownika

    SKLADNIKI:

      Składniki
    • 1 pęto wiejskiej kaszanki
    • 2 duże cebule
    • sól, pieprz

     

      ETAPY PRZYGOTOWANIA: 1. Kaszankę wyjąć z flaka, pokroić na kawałki, przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem bądź ręką.
      2. Cebulę obrać i poszatkować, przełożyć do kaszanki. Posolić, popieprzyć i wszystko razem dobrze wymieszać.
      3. Folię aluminiową porwać na dość spore kawałki. Z kaszanki formować kulki i zawijać w naoliwioną folię. Grillować ok 15 minut

       

      Odpowiedział(a) anastacia dodano 2010-08-03 12:29
      Avatar użytkownika

      składniki:

      4 kaszanki

      1 duża cebula

      1 jabłko

      folia aluminiowa

       

      Każdą kaszankę kładziemy na osobnym fragmencie folii aluminiowej. Kroimy wzdłuż jednego z brzegów (dosyć głęboko), powstałą w ten sposób dziurę uzupełniamy pokrojonymi wcześniej jabłkami. Dodajemy także odrobinę cebuli z każdej ze stron. Zawijamy i gotowe...

      Pieczemy 20 minut.

      Dzięki nacięciu wzdłuż kaszanki pozbywamy się jej flaka.

      Smacznego!