Pytanie

Avatar użytkownika

Jak rozpuścić czekoladę w garnku, żeby nie miała grudek?

Brak opisu

Odpowiedzi (5)

Odpowiedział(a) Hamps dodano 2012-11-15 15:25
Avatar użytkownika

Myślę, że po oglądnięciu któregoś z poradników kulinmarnych można do tego dojść - to się nazywa chyba kąpiel wodna

Dodane linki:

Odpowiedział(a) muran79 dodano 2013-01-24 19:22
Avatar użytkownika

zetrzyj na tarce albo w maszynie do krojenia.

 

Odpowiedział(a) Anitas dodano 2013-06-24 09:40
Avatar użytkownika

Ja używam gotowe polewy czekoladowe oetkera, zanurzam całą saszetkę w garnuszku z gorącą wodą i czekam aż będzie płynna. Jak masz zwykłą czekoladę to połam na małe kawałki wsadź do miseczki i postaw miseczkę na garnku z bardzo gorącą wodą, czekolada się rozpuści :)

Odpowiedział(a) ewela13 dodano 2014-08-10 13:05
Avatar użytkownika
Czekoladę można topić na wiele sposobów.

Wszystko jest opinase tutajhxxp://smacznepotrawy[dot]com/2014/04/jak-prawidlowo-roztopic-czekolade/

Dodane linki:

Odpowiedział(a) super_Zygmunt dodano 2018-01-11 12:04
Avatar użytkownika

Najlepiej chyba nad parą w osobnym naczyniu regualenie miesajac. Faktycznie dobrym sposbem jest ją wcześniej zetrzeć na tarce, ale nie zawsze jest to konieczne.