Mama chciałaby spróbować a zapomniała przepisu. Możecie podacie przepis ? :-). Proszę :-).
SKŁADNIKI:
1 kg schabu z dzika (może być wieprzowy)
marynata do dzika
20 średnich pieczarek
8 małych cebulek czosnkowych
2 łyżki masła
10 dkg twardego żółtego sera
4 łyżki oliwy
1/2 szklanki czerwonego wina
1 szklanka czystego bulionu
4 łyżki sosu worcestershire
1/2 łyżeczki zielonego tabasko
5 ziaren jałowca
1 łyżeczka rozmarynu
1 łyżeczka tymianku
1 łyżka majeranku
sól i pieprz do smaku
Na patelni silnie rozgrzać masło i oliwę. Obsmażyć mięso ze wszystkich stron (aby się "zamknęło").
Nóżki pieczarek gotować w bulionie (do odparowania połowy płynu. Na koniec gotowania dodać wino i tłuszcz od smażenia, więcej nie gotować, przecedzić przez sitko, (jest to sos do podlewania pieczeni).Piekarnik rozgrzać do temperatury 175*C.
Pozostałą cebulkę i ser drobno posiekać i wypełnić kapelusze pieczarek.
Przełożyć mięso do ogniotrwałego naczynia, podlać połową sosu i piec pod przykryciem 30 minut (przewracając je na drugą stronę po 15 minutach).
Zdjąć przykrycie z mięsa, włożyć pieczarki i piec jeszcze 15 minut polewając pozostałym sosem.