Proszę jeśli to możliwe o szczegółowy opis :)
Przygotowanie: 10 minut
Kaloryczność: 446 kcal/porcja
Składniki na 4 porcj
•30 dag dużych mrożonych krewetek (King prawns)•10 dag masła•3 ząbki czosnku•świeżo zmielony czarny pieprz•
szczypta soli
Etapy przygotowania
1.Krewetki rozmrozić, odsączyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.2.W misce drewnianą pałką utrzyj masło, dodaj rozgnieciony czosnek oraz odrobinę soli i pieprzu.3.Na patelni rozgrzej 3/4 porcji czosnkowego masła, włóż krewetki i smaż je na dość dużym ogniu często mieszając aż się zarumienią. W czasie smażenia dodaj pozostałą część masła.4.Usmażone krewetki przełóż na rozgrzane talerze i z wierzchu polej pozostałym po smażeniu masłem. Podawaj z bagietką. Smacznego