Nietypowy deser ale smaczny. Krem waniliowy z owocami to deser dla prawdziwych łasuchów. Wykonany własnoręcznie ma niepowtarzalny smak, którego nie da się zastąpić sklepowymi odpowiednikami
Do małego garnka wlewamy śmietanę,wsypując cukier,dodając wyskrobany rdzeń z laski wanilii oraz laskę,całość mieszamy aż zacznie się gotować.Odstawiamy do ostudzenia wyciągając laskę wanilii.
W misce do ucierania żółtka lekko ucieramy dodając powoli śmietanę, utarty krem ma być sztywny.
Napełnione foremki kremem wstawiamy do piekarnika na ponad pół godziny, wyciągając po schłodzeniu wstawiamy na 12 godzin do lodówki.
Krem w foremkach posypujemy brązowym cukrem wstawiając na 10 sek. do piekarnika aby się rozpuścił i gotowe do podania.
Poradnik Krem waniliowy skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!