Patelnia to nieodzowny element wyposażenia kuchni. Niestety problemem może stać się jej zakup. Na co zwrócić uwagę podczas jej zakupu? Na to pytanie odpowie ten poradnik.
Patelnia, na której będzie smażone mięso, powinna być zrobiona ze stali lub żeliwa - czyli materiałów przystosowanych do smażenia w wysokich temperaturach. Powinna być gruba oraz posiadać podwójne dno. Taka patelnia wymaga używanie tłuszczy, które nie palą się na intensywnym ogniu (np. olej rzepakowy, oliwa,smalec itp).
Do delikatnych potraw najlepiej używać lekkich, aluminiowych patelni (pokrytych teflonową powłoką). Delikatne dania najlepiej smażyć krótko, na małej temperaturze. Do smażenia na takich patelniach używajmy np. masło, margarynę lub olej słonecznikowy.
Poradnik Jaką kupić patelnię skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!