Zwykło się mawiać, że piwo jest złotą ambrozją. Posiada wielu zwolenników, którzy cenią je za wyjątkowy smak oraz właściwości zdrowotne. Okazuje się, że z piwa można zrobić nawet zupę! Przeczytaj poniższy przepis i do pracy!
Zagotuj wodę, a następnie wlej do niej piwo.
Do płynu dodaj goździki i cynamon i poczekaj aż całość zacznie wrzeć.
W osobnym pojemniku lub miseczce przygotuj kogel-mogel. Utrzyj więc w tym celu żółtka jajek z cukrem, aż mieszanka uzyska puszystą konsystencję.
Przed tobą najtrudniejszy krok- hartowanie jajek. Wlej do kogel-mogel chochlę gotującego się piwnego płynu, cały czas mieszając, aby zapobiec ścięciu się żółtek. Następnie wlej to do garnka z zagotowanym piwem i wodą, wyłącz ogień pod garnkiem, jednak cały czas mieszaj zupę.
Zupa po krótkim czasie zgęstnieje. Uważaj jednak, abyś jej nie zważył.
Wlej do garnka dobrą śmietanę kremówkę i wymieszaj całość
Podanie: wyłóż spód miseczki słodkim twarogiem i zalej go piwną zupą. SMACZNEGO!
Poradnik Jak zrobić zupę piwną skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!