Polecamy zupę lekkostrawną, dla osób które unikają potraw mięsnych oraz liczą wchłonięte kalorie. Potrawa jest smaczna oraz łatwa w przygotowaniu. Domowy przepis na zupę jarzynową
Moczymy fasolę 2 godziny w zagotowanej wodzie,odcedzamy i gotujemy godzinę w małej ilości dodając łyżeczkę soli po czym odcedzamy.
Marchew,ziemniak kroimy w kostkę,fasolkę szparagową,seler oraz porę kroimy drobno zalewamy bulionem dodając podgotowaną fasolkę i gotujemy 15 minut.
Po 15 minutach gotowania dodajemy cukinię krojoną w kostkę,pomidor bez skórki też pokrojony oraz groszek z fasolką,ponownie przez 15 minut gotujemy pod koniec dodajemy makaron i trzymamy na ogniu aż makaron zmięknie
Teraz szykujemy bazylię którą w moździerzu ucieramy z czosnkiem dodając troszkę oliwy i wywaru do powstania sosu który wlewamy do zupy przyprawiając do smaku pieprzem i solą chwilę jeszcze podgotowując.
Poradnik Jak zrobić zupę jarzynową skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!