Odpowiednio dobrany rodzaj chleba pozwoli nam na przygotowanie pysznego śniadania lub kolacji przy małym wysiłku z naszej strony. Tosty są szybkie, są na ciepło i ... praktycznie każdy je lubi.
W patelni rozpuść masło dodając mąkę lekko rumieniąc,po ściągnięciu z ognia powoli wlewamy mleko,oraz dwa żółtka gałkę muszkatołową ,pieprz z solą do smaku całość mieszając.Gotujemy na wolnym ogniu mieszając do powstania gęstego sosu dodając pokrojoną szynkę i zostawiamy do ostudzenia.
Ubitą masę z białek na sztywno,mieszamy z wykonanym sosem.
Do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego wkładamy posmarowane na grubo masą kromki chleba i pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 st. aż całość się zarumieni.
Poradnik Jak zrobić tosty skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!