Sorbet cytrynowy to idealne rozwiązanie dla osób, którzy szukają wyśmienitego i orzeźwiającego smaku.
Na samym początku zagotuj cukier z wodą (użyj ok 150 ml). Mieszaj dokładnie, aż cukier się rozpuści. Wystudź syrop.
Wlej sok z cytryny do uprzednio przygotowanego syropu. Przykryj całość i odstaw na ok 25-30 min do zamrażalnika
Ubij białka, do momentu aż powstanie sztywna piana. W międzyczasie wyjmij masę cytrynową z zamrażalnika. Dodaj do niej pianę i wymieszaj wszystko delikatnie. Całość włóż do zamrażalnika na ok 2 godziny - co pół godziny mieszaj delikatnie (najlepiej trzepaczką).
Wyjmij sorbet z zamrażarki i wymieszaj go z likierem cytrynowym. Całość przełóż do schłodzonych kieliszków i zalej szampanem.
Poradnik Jak zrobić sorbet cytrynowy skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!