Kuchnia śródziemnomorska jest jedną z bardziej zdrowych na świecie. Dominują w niej świeże owoce, warzywa, ryby, owoce morze, zioła, zboże, wina i oliwa z oliwek. Poza tym, wszystkie dania są lekkostrawne. Jednym z charakterystycznych przystawek w państwach basenu Morza Śródziemnego jest sałatka grecka. Jak ją przygotować?
Przygotuj dużą miskę.
Na wstępie, porwij rękoma sałatę lodową na drobniejsze kawałki.
Pokrój obranego i umytego ogórka na półkola.
Umyte pomidory pokrój w dość szeroką kostkę.
Obraną cebulę pokrój w półksiężyce.
Oliwki przekrój na pół, wzdłuż ich osi.
Ser feta starannie pokrój w kostkę
Wymieszaj w misce wszystkie składniki.
Sałatkę polej sosem, który przygotujesz zgodnie z zaleceniami producenta na opakowaniu sosu do sałatek greckich.
SMACZNEGO!
Poradnik Jak zrobić sałatkę grecką skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!