Jak zrobić paprykę marynowaną w miodzie

Jak zrobić paprykę marynowaną w miodzie

Papryka i miód to połączenie dwóch charakterystycznych i intensywnych smaków, które razem tworzą bardzo ciekawy duet. Możesz ją podawać jako dodatek do dania głównego. Warzywo na pewno uszlachetni każdy posiłek!

Krok 1

Paprykę pokrój w dowolnej wielkości paski. 

Krok 2

Ze wszystkich podanych składników zrób zalewę i zagotuj ją na ogniu. 

Krok 3

Do słoików włóż paprykę i zalej ją zalewą. Do każdego słoika wlej łyżkę miodu. 

Krok 4

Szczelnie zakręć słoiki i pasteryzuj je przez około 8-10 minut. 

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak prosto i skutecznie pozbawić paprykę skórki

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić paprykę marynowaną w miodzie skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!