W środku kokosa znajduje się sok kokosowy, a my robimy mleczko kokosowe. Mleczko kokosowe jest przepyszne. tutaj nie ma o co się spierać. Po prostu musisz kiedyś wypróbować ten przepis.
Po przecięciu kokosa wyciągamy za pomocą łyżki miąższ ze środka, krojąc go na drobne kawałki.
Do blendera wkładamy pokrojone kawałki miąższu zalewając przegotowaną gorącą szklanką wody.Całość miksujemy około pół minuty,jeżeli jest za gęste to dolewamy wody,miksujemy chwilkę aż do uzyskania żądanej gęstości.
Powstałą masę przecedzamy przez materiał, wyciskając ręcznie zawartość. Uzyskane mleczko smakuje tego samego dnia co było robione, można przechować w lodówce 2-3 dni nie dłużej.
Poradnik Jak zrobić mleczko kokosowe skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!