Kuchnia meksykańska jest popularna na całym świecie. Dziś przepis na meksykańską tortillę. Prawie każdy lubi tzw. fast foody i od czasu do czasu możemy sobie pozwolić na taki typ jedzenia
Pierś z kurczaka przyprawić i smażyć na złoty kolor następnie kroimy na paski wraz z marchewką,fasolkę w słonej wodzie gotujemy i odcedzamy dodając pokrojony ser.
Gotową tortillę podgrzewamy w piekarniku,po wyciągnięciu układamy kurczaka ,fasolkę,marchewkę oraz żółty ser,całość polewamy sosem czosnkowym lub pomidorowym.Tortillę zawijamy w folię i przez chwilę podgrzewamy w piekarniku.
Nr 2.Ziemniaki wraz cebulą pokroić w cienkie plastry całość smażymy na oleju na złoty kolor doprawiając solą.
Fasolkę gotujemy w posolonej wodzie przez 6 minut,paprykę kroimy na małe kawałki.
Do roztrzepanych w misce jaj dodajemy podsmażone ziemniaki z cebulą,paprykę ,fasolkę przyprawiając tymiankiem z solą,całość mieszając.Wykładamy na gorącą patelnię z olejem i smażymy do ścięcia jaj, danie podajemy na zimno lub ciepło posypując natką pietruszki.
Poradnik Jak zrobić meksykańską tortillę skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!