Jak zrobić meksykańską tortillę

Jak zrobić meksykańską tortillę

Kuchnia meksykańska jest popularna na całym świecie. Dziś przepis na meksykańską tortillę. Prawie każdy lubi tzw. fast foody i od czasu do czasu możemy sobie pozwolić na taki typ jedzenia

Krok 1

Pierś z kurczaka przyprawić i smażyć na złoty kolor następnie kroimy na paski wraz z marchewką,fasolkę w słonej wodzie gotujemy i odcedzamy dodając pokrojony ser.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić meksykańską tortillę z kurczakiem

Krok 2

Gotową tortillę podgrzewamy w piekarniku,po wyciągnięciu układamy kurczaka ,fasolkę,marchewkę oraz żółty ser,całość polewamy sosem czosnkowym lub pomidorowym.Tortillę zawijamy w folię i przez chwilę podgrzewamy w piekarniku.

Krok 3

Nr 2.Ziemniaki wraz cebulą pokroić w cienkie plastry całość smażymy na oleju na złoty kolor doprawiając solą.

Krok 4

Fasolkę gotujemy w posolonej wodzie przez 6 minut,paprykę kroimy na małe kawałki.

Krok 5

Do roztrzepanych w misce jaj dodajemy podsmażone ziemniaki z cebulą,paprykę ,fasolkę przyprawiając tymiankiem z solą,całość mieszając.Wykładamy na gorącą patelnię z olejem i smażymy do ścięcia jaj, danie podajemy na zimno lub ciepło posypując natką pietruszki.

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić meksykańską tortillę skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!

Autor

Składniki

  • Będzie potrzebne: 1 podwójna pierś z kurczaka,
  • 10 dag żółtej fasolki szparagowej,
  • 3 niewielkie marchewki,
  • 4 pszenne tortille,
  • niewielki kawałek tartego żółtego sera,
  • łyżka oliwy z oliwek
  • sos pomidorowy lub czosnkowy,
  • sól i pieprz do smaku.
  • drugie składniki:
  • 1 kg ziemniaków,
  • 2 strąki czerwonej papryki,
  • 1/2 szklanki oliwy,
  • 2 cebule,
  • 6 jajek,
  • 15 dag mrożonej fasolki szparagowej,
  • szczypta tymianku,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • sól i 2 łyżki czarnych oliwek.