Każde dziecko wie, że trzeba jeść ryby, ponieważ są bardzo zdrowe i zawierają tłuszcze, których nie znajdziemy w żadnych innych produktach. Kwasy omega-3 są niezbędne dla prawidłowego rozwoju twojej pociechy. Ryby można przyrządzić na wiele sposobów, a jeden z nich zaproponuję poniżej.
Do jednej miski przełóż mięso oraz namoczoną wcześniej w mleku i odciśniętą bułkę. Całość zmiel za pomocą maszynki do mielenia mięsa.
Do ryby dodaj startą na drobnej tarce cebulę i czosnek.
Do całości dodaj jajko oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko wyrób na gładką masę za pomocą dłoni.
Mięso podziel na porcje i uformuj z nich kulki, które następnie spłaszczysz dłonią i obtoczysz w bułce tartej.
Kotleciki smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu przez około 10 minut, aby zarumieniły się z dwóch stron. Po zdjęciu ich z patelni, połóż kotlety na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Poradnik Jak zrobić kotleciki rybne skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!