Jajka są popularne i można je podawać jako osobne danie, jako przystawki i jako dodatki do różnych dań. Jednak chyba najlepsze są jajka faszerowane. Dziś przepis na faszerowane jajka po węgiersku
Ugotowane jajko na twardo obieramy ze skorupki kroimy i wyciągamy ze środka żółtko.
Żółtko ucieramy,przyprawiając do smaku przyprawami na gładką masę którą faszerujemy połówkę jajka przykrywając drugą częścią
Kokilkę przed napełnieniem ryżem smarujemy masłem,w ryżu robimy miejsce na faszerowane jajko.Na wierzch kładziemy ser wymieszany z sosem pomidorowym.
Tak przygotowane jajko zapiekamy w nagrzanym do 160 stopni piekarniku do 10 minut.
Poradnik Jak zrobić jajka faszerowane po węgiersku skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!