Bardzo smaczne, szybkie w wykonaniu danie, które można przygotować w wolnych chwilach i mieć szybki obiad dla smakoszy mięsa. Gulasz węgierki lub gulasz po węgiersku to także danie które można znaleźć w restauracjach i barach
Cebulę z boczkiem kroimy na kosteczkę,boczek podsmażamy na gorącej patelni około pól godziny,po czym wyciągamy podsmażony a na tym tłuszczu smażymy pokrojone w kostkę mięso mieszając ponad godzinę.
Do przygotowanego rosołu z listkiem laurowym dodajemy podsmażone mięso,kapustę pokrojoną drobno dusimy z boczkiem przez 15 minut po czym dodajemy do rosołu dusząc całość przez pół godziny pod przykryciem,podajemy z pieczywem lub ziemniakami.
Poradnik Jak zrobić gulasz węgierski skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!