Cudowny napój na chłodne jesienne i zimowe dni. Wspaniale rozgrzewa i poprawia nastrój. Idealny na wszelkie przeziębienia.
Piwo wlej do garnuszka i zagrzej (nie doprowadź do wrzenia)
Do ciepłego piwa dodaj miód, goździki i cynamon
Żółtko utrzyj z cukrem i wlej do ciepłego piwa cały czas mieszając
Po uzyskaniu jednolitej konsystencji przelej grzańca do grubej szklanki tak aby dłużej utrzymał ciepło
Oprócz cynamonu i goździków do piwnego grzańca możemy dodać szczyptę drobno startej gałki muszkatołowej, a zamiast cukru – miód. Smak gorącego piwa zaostrzy kilka cieniutkich plasterków świeżego imbiru, a aromatu doda rozkruszone ziarno kardamonu czy laska wanilii.
Poradnik Jak zrobić grzane piwo skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!