Smaczna szynka podsmażana i zapiekana w cieście
Szynkę płukamy w wodzie, po wyciągnięciu wkładamy do garnka i zalewamy ją w całości wodą. Przyprawiamy zielem angielskim, pieprzem, solą i liściem laurowym.
Mięso gotujemy 3-4 godz. podczas gotowania szynkę kilkakrotnie obracamy i dolewamy brakującą wodę. Po ostygnięciu wywaru wystawiamy szynkę na deskę gdzie kroimy w grubsze paski.
Przygotowanie ciasta: mąkę, jajka i odrobinę soli mieszamy w rondelku na jednolitą masę. Na rozgrzany tłuszcz w patelni nakładamy wcześniej zamoczone plaster szynki w przygotowanym cieście. Smażymy plaster z obu stron aż do zarumienienia, wykładamy na półmisek, podajemy z surówkami lub sosami.
Poradnik Jak zrobić gotowaną szynkę obsmażaną w cieście skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!