Polecamy bardzo smaczne gołąbki z pieczarkami. Każda z Pań domu ma własny przepis na gołąbki ale aby zrobić gołąbki nieco w inny sposób można właśnie wypróbować ten sposób.
Pieczarki pokroić,boczek w kostkę odcinając skórkę,całość chwilę dusimy na patelni przyprawiając i dodając kaszkę manną.
Kapustę po wycięciu głąba wkładamy do większego garnka i parzymy na małym ogniu,po czym powoli ściągamy liście aby ich nie uszkodzić.Każdy liść dokładnie zawijamy z nałożonym farszem wkładając do uprzednio przygotowanego garnka wyłożonego skórką z boczku oraz z mniejszymi liśćmi.Całość układamy ciasno zalewając rosołem i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem (od 1,5 do 2 godzin).
Pokrojoną cebulę zeszklić na patelni a potem dodajemy przecier,przyprawy i rosół,gołąbki podajemy z cebulką oraz pieczywem.
Poradnik Jak zrobić gołąbki z pieczarkami skomentowało 1 osób.