Jak zrobić gołąbki - przygotowanie sosu pomidorowego

Jak zrobić gołąbki - przygotowanie sosu pomidorowego

Gołąbki z własnym sosem pomidorowym, czy z ketchupem?

Krok 1

Do połowy wrzącej wody dodajemy kostkę rosołową następnie dajemy kilka łyżek koncentratu pomidorowego.

Krok 2

Jeśli preferujemy gładkie sosy, można powstałą masę lekko ostudzić i zmiksować – będzie wtedy aksamitna i delikatna…Do drugiej części wody dodajemy mąkę ciągle mieszając doprowadzając do wrzenia i dodajemy masło.Do gotującej masy dodajemy wcześniej rozpuszczony koncentrat pomidorowy doprowadzając do wrzenia.Sos doprawiamy pieprzem ,bazylią solą również można dodać oregano,szałwia i lubczyk.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić sos do gołąbków

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić gołąbki - przygotowanie sosu pomidorowego skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!