Podajemy dzisiaj danie rybne w nieco innym wydaniu.
Rybę oczyścić oddzielić mięso od skóry. Skórę odłożyć, mięso ugotować w wywarze z warzyw, odcedzić, oczyścić z ości i drobno posiekać.Cebulę posiekać, pieczarki oczyścić, , poszatkować i wraz z cebulą udusić na maśle, dodać do ryby, wymieszać z jajami i tartą bułką, przyprawić solą i pieprzem. Masę wyłożyć na skórę z ryby, zeszyć nitką bawełnianą.
Wywar w którym gotowano mięso ryby, zagotować, dodać przyprawy, ewentualnie wino Do wrzącego wywaru włożyć rybę, gotować przez około 1 godziny.
Ugotowaną rybę pokroić na porcje, ułożyć na półmisku, obłożyć gotowanymi ziemniakami. Podawać z sosem i surówką z cykorii. Można ją także podawać na zimno z zimnymi sosami i sałatkami z warzyw.
Poradnik Jak zrobić galantynę z ryby skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!