Ulepszony smaczny omlet ze szparagami o ciekawej nazwie. Frittara i sposób jej przygotowania
Frittara to zapiekanka, która podobna jest do jajecznicy lub omletu. Jej wykonanie jest proste . Frittara ze szparagami jest bardzo smaczna.a rozgrzanym oleju na patelni, smażymy ziemniaki (przez ok. 7-8 minut).
Dodajemy szparagi, mieszankę podlewamy wodą (ok 5. łyżek) i dusimy pod przykrywką do miękkości przez 10-12 minut.
W tym czasie w oddzielnym naczyniu mieszamy parmezan, estragon, pieprz i łyżkę wody, do tego dodajemy jajka.
Kiedy ziemniaki i szparagi będą miękkie zalewamy je masą jajeczną. Smażymy do czasu, aż się zetnie (4-5 minut). Nie mieszamy! naczynie z naszą frittarą umieszczamy w piekarniku i dopiekamy ją około 2-3 minuty
Frittarę można podawać na ciepło lub zimno.
Poradnik Jak zrobić frittarę ze szparagami skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!