Flądra smażona domowym sposobem. Flądra to wciąż niedoceniana ryba ale jest szansa, że ten przepis to zmieni
Flądry pokroić na filety skropić sokiem z cytryny, obłożyć plastrami selera.Pozostawić w lodówce ok. 1 godziny.
Jajo roztrzepać z przesianą mąką i 1 łyżeczką ostrej czerwonej papryki sproszkowanej, dodając mleko.
Porcje ryby zanurzać w przygotowanym cieście i wkładać na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Równomiernie zrumienić, zmniejszyć ogień i pozostawić rybę pod przykryciem kilka minut.
Podawać z ziemniakami smażonymi lub pieczonymi.
. Podawać z surówką z porów lub cykorii sos, np. chrzanowy lub pomidorowy.
Poradnik Jak zrobić flądrę smażoną skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!