Dobre rybne ciasteczka, które będą alternatywną dla paluszków rybnych i rybnych medalionów kupowanych na wagę.
Ziemniaki musimy ugotować, jednocześnie gotujemy rybę w mleku.Po ugotowaniu rybę wyjmujemy, a mleko odstawiamy .
Ostygłe ziemniaki przeciskamy przez praskę
obraną rybę oddzielamy od ości, dzielimy na mniejsze kawałki. Mieszamy razem ziemniaki, pietruszkę, przyprawiamy.
. Mieszaninę dzielimy na osiem porcji, które panierujemy w jajku i bułce tartej. chłodzimy w lodówce (najlepiej przez ok. 24 godziny.
Sos - potrzebujemy do niego mleka, które zostało z gotowanej ryby ,masło oraz mąkę kukurydzaną (wymieszaną z wodą). Mieszaninę gotujemy aż zgęstnieje.
Dodajemy resztę składników, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy i gotujemy przez około 1-2 minuty. Sos również zostawiamy do lodówki na 24 godziny.
Po 24 godz. wyjmujemy ciasteczka rybne z lodówki, na rozgrzaną patelnię i smażymy przez około 5 minut. Podgrzewamy sos. Danie możemy podać nie tylko z sosem, ale również z warzywami
Poradnik Jak zrobić Fish Cakes - rybne ciasteczka skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!