Dobre filety z morskich ryb. Jeśli lubisz ryby (szczególnie morskie) to musisz zajrzeć do tego przepisu.
Filety rybne dzielimy na porcje zostawiamy do lekkiego rozmrożenia. natrzeć posiekanym czosnkiem, posypać papryką
Zagotować wino z dodatkiem 1/2 szklanki słonej wody dodając przygotowaną rybę.
Gotować na maleńkim ogniunie doprowadzając do mocnego wrzenia przez 20 min.
Ugotowaną rybę trzymamy pod przykryciem,
Gotujący wywar odparować do objętości 1 szklanki,dodając stopione masło z mąką, serem i śmietaną przyprawiając do smaku pieprzem solą i papryką.
Rybę zalać gotowym wywarem.
Danie można podawać z ryżem ,ziemniakami lub sałatką z warzyw.
Poradnik Jak zrobić filety z ryb morskich z papryką skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!