Ćwikła z chrzanem to doskonały dodatek do dań mięsnych, gulaszów, kasz i innych potraw. Co więcej, zawiera sporo ważnych i potrzebnych naszemu organizmowi wartości odżywczych. Bardzo łatwo zrobić ją w zaciszu domowym. Sam się przekonaj!
Dokładnie umyj i pozostawiając buraki w skórce, ugotuj je aż do miękkości.
Wyjmij buraki z wody i poczekaj, aż wystygną. Po tym czasie, obierz je cieniutko ze skóry i zetrzyj na najdrobniejszej tarce.
Starte buraki odcedź z soku na sitku i przełóż do przygotowanej wcześniej miski. Dodaj do warzywa sok z cytryny, starty chrzan oraz ewentualnie przyprawy do smaku.
Po tym, wstaw ćwikłę do lodówki, aby przeszła chrzanem i przyprawami.
Zamiast buraków ćwikłowych możesz użyć zwykłych buraków.
Poradnik Jak zrobić ćwikłę z chrzanem skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!