Ciasto naleśnikowe biszkoptowe doskonale pasuje do słodkich nadzień. Jest miękkie, puszyste, rozpływa się w buzi, a w smaku przypomina biszkopt. Co prawda, ma sporo kalorii, ale kto przejmowałby się taką błahostką przy tak niesamowitym smaku...?
Oddziel żółtka od białek, a z białek ubij sztywną pianę.
Zmiksuj żółtka, mąkę, sól, mleko i wodę. Powinna powstać gładka i jednolita konsystencja.
Do ubitych białek wlewaj delikatnie i miarowo przygotowaną masę. Wszystko wymieszaj ręcznie.
Naleśniki biszkoptowe smaż jak tradycyjne naleśniki.
Naleśniki możesz przykładowo udekorować bitą śmietaną i lodami waniliowymi. SMACZNEGO!
Poradnik Jak zrobić ciasto naleśnikowe biszkoptowe skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!