Dosza to indyjski naleśnik, który pierwotnie pochodzi z kuchni Kryszny. Charakteryzuje się lekkością, miękkością i delikatnym, subtelnym smakiem. Może nie przypaść do gustu miłośnikom diabelnie ostrych potraw, jednak cała reszta powinna być zadowolona.
Ryż i soczewicę wsyp do jednej miski.
Zalej całość wodą i odstaw na całą noc.
Rano, odcedź ryż i soczewicę od wody, która nie będzie ci już potrzebna.
Zboże dokładnie zmiksuj lub zblenderuj, aż do uzyskania płynnej konsystencji podobnej do ciasta naleśnikowego.
Ciasto smaż identycznie jak naleśniki na niewielkiej ilości tłuszczu.
Doszę możesz podawać przykładowo ze startym żółtym serem lub tak jak widzisz na zdjęciu obok. SMACZNEGO!
Poradnik Jak zrobić ciasto na doszę skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!