Kokos dla wielu z nas może wydawać się zbyt mdły. Poniżej, jest on skontrastowany w smaku z kwaśną limonką. Dzięki temu, ciasto jest bardziej wyraziste i nabiera charakteru. Gwarantuję, że będzie cieszył się niezwykłym powodzeniem na wszelkich imprezach!
Na wstępie, rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
Przygotuj formę do pieczenia i wysmaruj ją tłuszczem.
Zaopatrz się w sporą miskę i wymieszaj w niej proszek do pieczenia, mąkę, cukier, połowę przygotowanych wiórków kokosowych. skórkę i sok z limonki, masło oraz jaja.
Całość wymieszaj za pomocą miksera. Miksuj do czasu, aż powstanie jednolita konsystencja.
Przełóż masę do formy i piecz ją przez 40-45 minut.
Po upieczeniu, posyp ciasto pozostałymi wiórkami i odłóż na bok na 10 minut, aby doszło do siebie.
Poradnik Jak zrobić ciasto kokosowe z limonką skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!