Markizy znane są na całym świecie. Są to kruche ciasteczka, przełożone masą, która może być czekoladowa, orzechowa, truskawkowa lub jeszcze inna. Słodycze ze sklepu posiadają w swoim składzie niezdrowe konserwanty i ulepszacze. Zatem robiąc ciastka samodzielnie, masz gwarancję, że unikniesz niepotrzebnej chemii. Poza tym gwarantuję, że ciasteczka znikną w mig!
Na wstępie rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza i wyłóż przygotowaną formę papierem do pieczenia.
Zmiksuj kostkę masła, cukier, proszek do pieczenia i przesianą wcześniej mąkę. Całość zmiksuj, aż powstanie jednolita masa. Następnie uformuj z niej kulki wielkości piłeczki pingpongowej, które spłaszczysz dłonią.
Ciastka piecz około 10 minut w rozgrzanym piekarniku. Po tym czasie, ostudź ciastka.
Rozpuść tabliczkę czekolady (podzieloną na mniejsze kawałki) na parze.
Teraz zabierz się za zmiksowanie kostki masła, cukru, mleka w proszku, soku z cytryny i rozpuszczonej czekolady.
Zimne ciastka przełóż masą.
SMACZNEGO!
Poradnik Jak zrobić ciasteczka markizy skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!