Chipsy to jedna z naszych ulubionych przekąsek. Niestety są kaloryczne, drogie, a co najważniejsze- niezdrowe. Warto zastąpić je równie dobrymi, ale za to bardzo zdrowymi chipsami z cukinii. Jak je przyrządzić?
W małej miseczce zmieszaj ze sobą bułkę tartą, przyprawy i parmezan.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 220 stopni Celsjusza.
Do głębokiego talerza wlej mleko.
Cukinie pokrój w talarki i każdy po kolei maczaj najpierw w mleku, a następnie w przyprawach.
Każdy z talarków układaj na posmarowanej olejem tace do grilla lub na metalowym ruszcie.
Cukinię piecz przez 30 minut.
Gotowe chipsy podawaj z wybranymi dipami.
SMACZNEGO!
Poradnik Jak zrobić chipsy z cukinii skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!