Poniższy przepis to narodowa i tradycyjna potrawa w Chinach. Zjadane są w masowych ilościach szczególnie podczas chińskiego Nowego Roku. Tradycyjny przepis mówi o tym, aby podsmażyć je jedynie z jednej strony, na niewielkiej ilości tłuszczu. Może czas zaskoczyć rodzinę i zrobić chińskie pierożki...?
Po ugotowaniu wieprzowiny w lekko posolonej wodzie, pokrój ją ja drobne kawałki.
Poszatkowaną kapustę połącz z mięsem i podsmaż na patelni wraz z pokrojoną cebulą. Całość smaż do momentu, aż warzywa się zeszklą.
Do wszystkich składników dodaj sól, pieprz i sos sojowy do smaku.
Teraz zabierz się za wyrobienia ciasta z mąki i wody. Formuj z niego małe placuszki, na środku których ułożysz przygotowany farsz, a następie skleisz je, aby wyglądały jak małe cebulki.
Pierożki podsmaż lub ugotuj na parze.
SMACZNEGO!
Poradnik Jak zrobić chińskie pierożki skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!