Jak zrobić boczek z cebulą w winie

Jak zrobić boczek z cebulą w winie

Boczek z zarumienioną na patelni cebulką to świetny duet, który nigdy nie zawodzi. Całość podlana winem, stanowi jeszcze lepsze połączenie. Tłuste mięsko z aromatycznym warzywem zadowoli każdego głodnego i zmęczonego mężczyznę. Dlatego, jeżeli jesteś kobietą i nie masz pomysłu na kolację dla swojej drugiej połówki, przeczytaj poniższy przepis.

Krok 1

Obierz cebule. Włóż je na 60 sekund do wrzątku, a następnie wypłucz w zimnej wodzie. Następnie osusz je i pokrój w ósemki

Krok 2

Na patelni rozpuść masło i wytop boczek

Krok 3

Na patelnie wrzuć także pokrojoną cebulę i obsmaż ją z każdej strony. Do tego dodaj wszystkie przyprawy do smaku oraz wlej wino. Całość duś przez około 20-22 minuty

Krok 4

Przysmak podawaj ze świeżą i chrupiącą bagietką. 

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak usmażyć boczek w mikrofalówce

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić boczek z cebulą w winie skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!