Boczek z zarumienioną na patelni cebulką to świetny duet, który nigdy nie zawodzi. Całość podlana winem, stanowi jeszcze lepsze połączenie. Tłuste mięsko z aromatycznym warzywem zadowoli każdego głodnego i zmęczonego mężczyznę. Dlatego, jeżeli jesteś kobietą i nie masz pomysłu na kolację dla swojej drugiej połówki, przeczytaj poniższy przepis.
Obierz cebule. Włóż je na 60 sekund do wrzątku, a następnie wypłucz w zimnej wodzie. Następnie osusz je i pokrój w ósemki.
Na patelni rozpuść masło i wytop boczek.
Na patelnie wrzuć także pokrojoną cebulę i obsmaż ją z każdej strony. Do tego dodaj wszystkie przyprawy do smaku oraz wlej wino. Całość duś przez około 20-22 minuty.
Przysmak podawaj ze świeżą i chrupiącą bagietką.
Poradnik Jak zrobić boczek z cebulą w winie skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!