Szybko i tanio można zrobić ciasteczka bezowe, które możemy urozmaicić nadając im różne kolory za pomocą barwników spożywczych. Pamiętajmy, że bezy są bardzo słodkie i nie przesadzajmy z ich ilością
Białka chłodzimy w lodówce po wyciągnięciu ubijamy na sztywno dodając stopniowo cukier oraz cukier puder na koniec ubijania sypiemy cukier waniliowy ubijając do powstania gładkiej piany.Naczynie która ubijaliśmy wstawiamy na parę ubijając do 15 minut,chcąc uzyskać kolorowe bezy dodajemy barwnik,parę kropli.
Na blachę wyłożoną papierem wyciskamy piankę za pomocą szprycy lub nakładamy łyżką,pieczemy w temperaturze 100 stopni do całkowitego wyschnięcia zwracając uwagę aby nie uległy zarumienieniu.
Poradnik Jak zrobić bezy skomentowało 0 osób.
Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!